Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μετά το Δημοψήφισμα η Υψηλή Στρατηγική.

Μετά το Δημοψήφισμα η Υψηλή Στρατηγική
Θεοδωρής Τσιαμίτας


Η Ελληνική ΑΟΖ είναι ένα δικαίωμα του λαού μας και ένα εργαλείο που τετραπλασιάζει το εμβαδό της Ελλάδας. Συνολικά η αξία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου εντός της σύμφωνα με τα δεδομένα των ερευνών μέχρι τώρα υπολογίζεται απο τους ειδικούς του τομέα στο 1.7 τρις. Δεν μιλούμε για μια λεπτομέρεια όταν ολόκληρο το χρέος μας είναι απλώς ένα ποσοστό της. Στις 14 Ιουλίου λήγει ο πρώτος γύρος του μεγάλου διαγωνισμού των 20 θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης όπου θα έχουμε όλες τις προσφορές των εταιριών ώστε να τις εξετάσουμε και στη συνέχεια να αποφασίσουμε ποιές μας συμφέρουν περισσότερο. Οι Γερμανικές αποζημιώσεις είναι επίσης κάτι που θα διεκδικήσουμε διότι το δικαιούμαστε. Ο Ελληνικός Ζεόλιθος έχει ήδη ξεκινήσει κι επίσημα να βοηθά την πατρίδα μας στη γεωργία, την κτηνοτροφία και όχι μόνο. Η εκτίμηση της αξίας των κοιτασμάτων ως τώρα υπολογίζεται στα 30 δις. Παράλληλα είναι αναγκαίο να αναδιαρθρώσουμε το χρέος και με την επιτροπή επαχθούς χρέους να εξετάσουμε αν μπορούμε να σβήσουμε κάποιο μέρος του για να το μειώσουμε περαιτέρω. Έχουμε πραγματική στρατηγική και είναι υψηλή, ξεκάθαρη, η οποία αλλάζει ριζικά τα δεδομένα κι απο μικροί παίκτες αποκτούμε πρακτικά εντελώς διαφορετική δυναμική κι εμβέλεια μέσω της Ενέργειας αφού γινόμαστε και Πηγή και Πέρασμα, άρα Κόμβος. Αυτή είναι η υψηλή στρατηγική που έχει ξεκινήσει ήδη η Ελλάδα και συνεχίζει, την οποία όταν δεν γνωρίζουμε ερμηνεύουμε εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα με μια τάση ηττοπάθειας κι απελπισίας θεωρώντας πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και στην καλύτερη περίπτωση απλώς αντιδρούμε δίχως νόημα. Όταν όμως ξέρουμε τα πραγματικά δεδομένα μας επιτρέπει να έχουμε ορθή κρίση και ηθικό αντίστασης. Οφείλουμε λοιπόν να μη βάζουμε αυτή την υψηλή στρατηγική σε πλαίσιο ρίσκου, αβεβαιότητας κι επικινδυνότητας, ειδικά τώρα. Αυτό διασφαλίζεται αποκλειστικά εντός Ευρώπης ώστε να επιδιώξουμε όλα αυτά γρήγορα και με ασφάλεια. Μόνο έτσι κρατούμε τα κεκτημένα και περνούμε στην αντεπίθεση, την ασφαλή ανάκαμψη, την αληθινή ανάπτυξη.

Ο Όμηρος εδώ και 3000 χρόνια μας διδάσκει οτι ο πιο δυνατός, άξιος, γενναίος και υπερήφανος πολεμιστής, ο Αχιλλέας, οργισμένος, δεν κατάφερε ούτε να πάρει την Τροία ούτε να επιστρέψει ζωντανός. Αυτά τα κατάφερε μόνο ο πολυμήχανος και ψύχραιμος Οδυσσέας, με την νοημοσύνη του και τη στρατηγική του. Κι αυτό κάνει έκτοτε ο Ελληνισμός σε κάθε κρίσιμη κατάσταση, γι'αυτό και η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Σκέψου την Ελλάδα του μέλλοντος. Μόνο αυτό έχει σημασία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...