Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ελληνισμός, δημοκρατία, μέλλον κι εκλογές.

Ελληνισμός, δημοκρατία, μέλλον κι εκλογές.


Υπάρχει η σοφή ρήση που λέει: ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ εν βρασμώ ψυχής. Οι εκλογές είναι η σοβαρότερη απόφαση που έχει ένας λαός να πάρει μέσα στα πλαίσια δημοκρατίας. Θα ψηφίσουμε ορθά και λογικά ξέροντας τι θέλουμε ή τυφλωμένοι απο οργή? Θα ψηφίσουμε με συγκεκριμένες απαιτήσεις και στρατηγική που συμπεριλαμβάνει φυσικά εκτός απο το παρόν το άμεσο και το απώτερο μέλλον ή απο καθαρή αντίδραση? Διότι θέλουμε να "τιμωρήσουμε" τα δύο κλασσικά μεγάλα κόμματα και να έρθει η "αλλαγή" απo ένα άλλο κόμμα για το οποίο προσποιούμαστε πως ξεχνάμε ή δεν γνωρίζουμε καν οι περισσότεροι τις πραγματικές, ριζοσπαστικές, παλαιοκομμουνιστικού τύπου ιδεοληψίες του και αρεσκόμαστε τώρα στην λαϊκίστικη ρητορική του. Η αλλαγή απο μόνη της δεν είναι καλή. Υπάρχει κι αλλαγή προς το χειρότερο. Προσοχή και υπευθυνότητα. Ψάχνουμε, σκεφτόμαστε, συγκρίνουμε και κρίνουμε με λογική, όχι με θυμό. Μην μπερδεύουμε την αντίσταση με την αντίδραση. Διότι η τωρινή μας αντίδραση μπορεί να είναι απόλυτα χειραγωγίσιμη αν είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής κάποιων άλλων εξωτερικών ή κι εσωτερικών ατομικών συμφερόντων. Για σκεφτείτε το. Ένα κόμμα του 4,5% τώρα φαίνεται να παίρνει 30%. Δηλαδή πρώτα, οι ιδέες του αντικατόπτριζαν το 4,5% της κοινωνίας μας αλλά τώρα τις υιοθέτησαν σχεδόν όλοι μαζί ξαφνικά? Η απάντηση είναι προφανής και είναι "όχι" βέβαια. Απλά όπως πάντα η μάζα δεν θέλει δυστυχώς και πολύ για να "πέσει" και να "μασήσει". Η δήθεν επαναστατική τους ρητορική ήρθε πάνω στην ώρα, τώρα που όλοι είναι εξοργισμένοι απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις με αποτέλεσμα αυτοί να φαντάζουν τώρα ώς "οι τιμωροί του κατεστημένου" και "λαϊκοί επαναστάτες-σωτήρες" απο ακραίοι και περιθωριακοί που ήταν παλιότερα. Κάνω επίκληση στην λογική των ανθρώπων που θα το διαβάσουν αυτό. Είναι ώρα , επιτέλους, ως λαός, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς είμαστε οι Έλληνες της εποχής αυτής. Ας μην είμαστε περήφανοι μόνο για τους προγόνους μας. Ας φερθούμε με λογική και κριτική σκέψη. Ας αντισταθούμε με την σοβαρή, υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη στάση μας ενάντια στην ισοπέδωση αιώνιων και πανανθρώπινων αξιών όπως είναι ο Ελληνισμός. Ας συμβάλουμε κι εμείς στην εξέλιξη του μέλλοντος. Είναι τόσο απλό, άμεσο και πρακτικό.
      Βλέπετε συνεχώς να γράφω -όπως και αρκετοί άλλοι- για την την αξία της Α.Ο.Ζ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) και την ανάγκη της θέσπισης κι οριοθέτησής της ως κράτος. Πολλοί μου λένε πως "φαγώθηκα". Άλλοι πως την "θεοποίησα". Μα δεν καταλαβαίνουν πως δεν κάνω κάτι άλλο απο το να λέω τις πραγματικές ιδιότητές της και την δύναμη που θα μας δώσει οικονομικά, γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά. Άρα αν κάποιοι είναι τόσο μικροί που δεν αντέχουν την αλήθεια της ΑΟΖ και της προσδίδουν "Θεϊκά" στοιχεία θέλοντας να πούν πως τους φαντάζει σαν ψέμα, είναι δικό τους πρόβλημα. Να τα βρούν με τον εαυτό τους. Δεν απασχολεί την πατρίδα. Χαίρομαι λοιπόν όταν μου λένε πως "φαγώθηκα" με την ΑΟΖ γιατί τότε ξέρω πως το πρόσεξαν, άρα θα διάβασαν, άρα θα έμαθαν και πλέον θα ξέρουν πως είναι πραγματικά ο μόνος δρόμος προς το μέλλον του λαού και της χώρας μας. Θέλουμε δεν θέλουμε έχουμε τεράστιο φυσικό πλούτο. Τι να κάνουμε, ο Θεός μας έβαλε εδώ πάνω. Αυτό τί σημαίνει? Οτι θα είναι προσβολή να δείξουμε τέτοια ανευθυνότητα και να μην τον χρησιμοποιήσουμε για να βγούμε απο αυτή την κρίση μιζέριας. Δεν είναι ούτε επιστημονική φαντασία, ούτε κάποια συνωμοσία. Πλέον έχουμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που μας επιτρέπει να ξέρουμε (και να ξέρουν και οι διπλανοί μας που προσπαθούν να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, με τις φωνές και τις απειλές τους τόσα χρόνια) πως η εξόρυξη φυσικού αερίου κυρίως στο Ιόνιο και νότια κι ανατολικά της Κρήτης, στα πλαίσια της Ελληνικής ΑΟΖ θα μας επιφέρει για πάρα πολλά χρόνια τεράστια κέρδη. Πολύ απλά, το χρέος μας είναι ένα μικρό ποσοστό μπροστά στο οικονομικό ώφελος που θα έχουμε απο της εξορύξεις. Είναι τρομερό κι αξιολύπητο να μιζεριάζουμε και να παίρνουμε τόσο σκληρά κι απάνθρωπα μέτρα ενάντια σ'έναν λαό που δεν βγάζουν πουθενά, απεναντίας, χειροτερεύουν διαρκώς την κατάσταση ενώ ταυτόχρονα κάτω απο το έδαφος των θαλασσών μας υπάρχει "χρυσάφι". Η ΑΟΖ είναι λοιπόν που θα μας επιτρέψει νόμιμα σύμφωνα με το Δίκαιο της θάλασσας που δημιουργήθηκε το 1982 και έχει υπογραφτεί απο περισσότερες απο 130 χώρες παγκοσμίως, να εκμεταλευτούμε τον πλούτο αυτόν και να γίνουμε ένας απο τους ισχυρότερους "παίχτες" ενεργειακά και γεωπολιτικά ώς κράτος στην Ευρώπη, τον 21ο αιώνα. Αυτό είναι το όραμα της πατρίδας που θα γίνει και η επόμενη πραγματικότητα. Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν θα μείνουν στο παρελθόν, τώρα αυτό που έχει σημασία είναι το μέλλον. Η πατρίδα μας χρειάζεται την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, ας της την δώσουμε κι ας μείνουμε στην ιστορία ώς η κοινωνία που θέσπισε την ΑΟΖ. Διαβάστε τα προγράμματα των κομμάτων και δείτε ποιοί μιλάνε για την ΑΟΖ κι απο πότε. Με αυτούς θα είμαστε μαζί, εφόσον είναι κι αυτοί μαζί μας. Σε αυτές τις εκλογές, ξέρουμε τι ζητάμε, ξέρουνε τι απαιτούμε. Γι αυτό και θα το πραγματοποιήσουν, εφόσον θέλουν να αναλάβουν την εξουσία. Αλλιώς θα πάνε αμέσως στα σπίτια τους. Ας τους δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να κάνουν το 2012 το έτος της ΑΟΖ. Στις 17 Ιουνίου, ψηφίζουμε με στρατηγική για το μέλλον.


Θ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...