Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ένας πραγματικός Δάσκαλος: Νίκος Λυγερός.

Καθηγητής σε πολλές ειδικότητες, μα πάνω απ'όλα ένας πραγματικός Δάσκαλος.
Με τις αμέτρητες γνώσεις, την βαθυστόχαστη σκέψη, τον δείκτη νοημοσύνης του (IQ 189 στην κλίμακα Standford-Binet) και το πολυποίκιλο έργο του (περί ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, ελληνικού Ζεόλιθου, απόρριψη σχεδίου Ανάν, αγώνας αναγνώρισης γενοκτονιών, φιλοσοφικά συγγράμματα και διαλέξεις, ποιήματα, εκθέματα ζωγραφικής, μαθηματικά συγγράμματα, στρατηγικός σύμβουλος, κ.α.) είναι ένας άνθρωπος που διαμορφώνει την σημερινή και συμβάλει στην δημιουργία της επόμενης πραγματικότητας, και σε επίπεδο εθνικό, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Το έργο που άφησε και συνεχίζει να αφήνει είναι τεράστιο και ουσιαστικό. Λειτουργεί ώς έμπνευση για πολλούς ανθρώπους και ως Δάσκαλος για τους μαθητές του.
Ένας απ'αυτούς είμαι κι εγώ. Τον γνώρισα πρώτη φορά όταν είχε έρθει να μιλήσει στο σχολείο μας. Τότε ήμουν στην πρώτη ή στην δευτέρα λυκείου, δεν θυμάμαι με σιγουριά. Είχε κάνει πάντως μια διάλεξη την οποία λόγο παρέας δεν παρακολούθησα με προσοχή. Συνεπώς δεν αποκόμισα πολλά, ωστόσο απο τα λίγα που άκουσα, μου προξένησε το ενδιαφέρον.
Αργότερα, κάποια στιγμή συνέβη να τον πετύχω στην τηλεόραση. Στην εκπομπή "Η ζωή είναι αλλού". Τον θυμήθηκα και παρακολούθησα με προσοχή αυτή τη φορά. Στο τέλος είχα εντυπωσιαστεί. Απο τότε άρχισα να ψάχνω γι'αυτόν στο ίντερνετ. Άρχισα να βρίσκω ομιλίες του, συνεντεύξεις, διαλέξεις, συζητήσεις, και να βλέπω έναν τρόπο σκέψης πραγματικά έξυπνο, ανθρώπινο, ορθολογικό, πολύ καλά δομημένο, που συνδύαζε πολλές γνώσεις, με βαθιές ιδέες. Έτσι κατάλαβα πως βρήκα έναν Δάσκαλο. Απο τότε, είχα την χαρά και την ευκαιρία να τον δώ και να τον γνωρίσω κι απο κοντά. Χαίρομαι να τον βλέπω και να τον ακούω, να σκέφτομαι, να μαθαίνω, να συνειδητοποιώ, να πράττω, να βοηθώ την βοήθεια. Είμαι ευγνώμων γι'αυτό.
Κι εφόσον μπορώ να συμβάλλω κι εγώ στην διάδοση και την συνέχεια του έργου, αυτή θα είναι η ζωή κι η χαρά μου.

Εύχομαι να τον γνωρίσετε κι εσείς, διότι μπορεί να σας βοηθήσει για να γίνετε πιο ανθρώπινοι, πιο συνειδητοποιημένα χαρούμενοι και μετα-χαρούμενοι.

To site του Ν.Λυγερού είναι: www.lygeros.org

Το κανάλι με το έργο του Ν.Λυγερού στο youtube είναι: https://www.youtube.com/channel/UCoxTAEykhjzXpuCiNnYTluw/videos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...